TSOLIKAURI - suché bílé

Vyprodáno Doporučuje Cool Brno Blog

Vinařská oblast: Imereti

Odrůda hroznů: 100% tsolikauri

Výtěžek: 8-10 tun na hektar

Druh vína: suchá bílá

Analýza vína (orientační): Obsah alkoholu – 12,4 %; zbytek cukru: <3 gramy/l.; titrační kyselost – 6,5 gramů/l.

Vinifikace: Sklizeň se provádí ručně, na vrcholu zralosti hroznů. Nať se oddělí od bobulí, hrozny se ochladí na 4-6°C a šetrně lisují v pneumatickém lisu. Po nějaké době začne vyčištěná šťáva kvasit v nerezových tancích při přísně kontrolované teplotě (15-18°C). Po ukončení fermentace víno zraje v našem Marani několik měsíců. Typicky je víno připraveno k lahvování začátkem příštího roku po sklizni.

Poznámky k degustaci: Barva cvětle zlatavá se zelenkavým nádechem. Vůně sladká, s tóny žlutého a bílého ovoce. Živá chuť s příjemnou kyselinkou a bohatou ovocnou paletou. Výrazná je především chuť banánu, hrušky a jablka. Dochuť je dlouhá, s nádechem skořice a dalšího koření.

Párování potravin: Perfektní samostatně, jako aperitiv nebo s bílým masem a rybami. Podávejte při teplotě 10-12 °C.

274,00 Kč