Vinařská oblast: vinařská oblast KAKHETI
Zdroj hroznů: 100% vinice Kondoli
Odrůdové složení: saperavi 100%
Hroznový letorost: 8-10 tun/hektar
Druh vína: suché růžové
Analýza vína (orientační): Alc. 13 % obj.; Res. Cukr: <4 g/l; T/A: 5,5 g/l
Vinifikace: Hrozny Saperavi jsou ručně sbírány v optimální zralosti v polovině září. Měkce zbavené stopek a rozdrcené jsou ochlazeny na 4°C a macerovány na slupce po dobu 8-10 hodin. Poté se šťáva scedí a usadí. Fermentace probíhala při kontrolované teplotě (15-18°C) v nerezových tancích za použití vybraných kmenů kvasinek. Po dokončení fermentace se víno převede čisté do jiné nádrže pro další zjemnění a zrání. První šarže jsou lahvovány mezi únorem a dubnem.
Poznámky k degustaci: Světle růžová barva. Vůně granátového jablka se snoubí s broskví a malinou. Chuť je svěží a elegantní, zakončení živými okvětními lístky růže.
Párování potravin: Skvěle se hodí k pokrmům z ryb, ideální pro letní grilování. Podávejte při teplotě 8-10 °C.