Vinařská oblast: Racha-Lechkhumi
Odrůdové složení: Ojaleshi 100%
Výtěžek: 8 tun na hektar
Druh vína: polosladká červená
Analýza vína (orientační): Alc. 11%; Ost. Cukr 30-45 g/l; Kyselost 5,5-6,5 g/l
Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně na vrcholu zralosti. Po pečlivém odstopkování a rozdrcení hroznů začíná fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě (23-28°C), za použití technologií "delestage" (proléváním) a "remontage" (přečerpáváním)
pro zvýšení extrakce aromatických a barvících látek ze slupek hroznů. Po 5-7 dnech macerace, kdy je dosaženo požadované hladiny zbytkového cukru, je proces fermentace zastaven ochlazením a filtrací vína, čímž se zachová jeho přirozená sladkost a svěžest. Před lahvováním víno zraje v tancích při teplotách blízkých nule.
Poznámky k degustaci: Barva světle rubínová. Jemný květinový buket s tóny malin, červeného rybízu a okvětních lístků růží. Chuť přirozeně navazuje na aroma červeného ovoce s květinovými tóny. Dochuť je dokonale vyvážená mezi svěží kyselinkou a přirozenou sladkostí.
Párování potravin: Perfektní se hodí k telecímu masu, zvěřině i zrajícím sýrům. Podávejte při teplotě 12-16 °C.