Vinařská oblast: Specifická zóna vinařství Kindzmarauli
Odrůdové složení: místní víno
Zdroj hroznů: 100% vlastní vinice společnosti
Výtěžek: 8 tun na hektar
Druh vína: polosladká červená
Analýza vína (orientační): alkohol 11%; zbytkový cukr 35-45 g/l; titrační kyselost 5,5-6,5 g/l
Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně, na vrcholu zralosti. Po pečlivé dekantaci a lisování klaretu následuje fermentace při kontrolované teplotě (23-28°C) v nerezových tancích. Fermentace se provádí pomocí kultivovaných kvasinek za použití metod odvšivování a přesazování. Po 5-7 dnech macerace je dosaženo požadované hladiny zbytkového cukru, kvašení je zastaveno ochlazením a další filtrací, aby byla zachována hroznová aromata, přirozená sladkost a svěžest vína. Poté se víno před lahvováním udržuje v izotermických zásobnících chladné při teplotě 0°C.
Poznámky k degustaci: Barva tmavě vínová s inkoustovým okrajem. Vůně sladké ostružinové marmelády a lesních malin. Na začátku chuti se aromatický profil opakuje s tóny bobulí. Závěr je dlouhý, s živou kyselinkou a sladkou ovocnou dochutí.
Párování potravin: Perfektní se hodí k dezertům, ovocným dortům nebo také kořeněným sýrům. Podávejte při teplotě 12-16 °C.